Företagets historia

Budcentralen lastbilBudcentralen är ett lokalt transportföretag grundat i Lidköping av John Jansson redan på 40 talet. Då kördes bud med en Indian motorcykel med sidovagn. Sen bytte han upp sig till en IFA flaklastbil som lastade 800 kg. För att kunna lasta mer lade man in en järnbalk mellan bladfjädrarna så bilen blev stum. Det fanns ingen värme så de fick värma siktrutor på vindrutan med elektroder.

Erling Svensson körde först som anställd hos John. År 1958 fick han erbjudande om att ta över som ägare och gjorde så också. Först körde Erling vidare med IFA:n som 1959 byttes ut mot en Folkvagn med flak. Eftersom bilen var ovanlig hos vanligt folk fick Erling agera flytthjälp på dagarna. Nästan varje kväll kördes flyttlass till de nya sommarstugor som byggdes på Kålland och Kållandsö. NLT kördes ut till kiosker och affärer tidigt på morgonen.

Senare på 80 talet tog sonen Mikael Svensson över och lade till hyrbilar i verksamheten. Namnet på bifirman ”Mickes hyrbilar” var fött. Mikael utvecklade även bolaget med kyl och frystransporter. Fler och fler fordon köptes in. Ett tag var han även med i konceptet Europcar.

År 2016 var det dags för Taxi Lidköping att bredda sin verksamhet och tog över bolaget från Mikael. Budblixten i Lidköping förvärvades 2018 och ökade kapaciteten på framförallt lastbilssidan. Personalen följde med och har till stor del bidragit till att öka servicen för våra kunder.

Hösten 2020 blev det på nytt ägarskifte och medarbetaren Martin Särevik tog över firman. Vi ser nu fram emot att serva både nya och gamla kunder på ett föredömligt sätt.